Hvad Betyder Noob? N00b, Newbie, Newb, Nood Eller N00d

Skrevet d. 03. June 2020
Billede: Canva.com

Noob er et udtryk for nybegynder, og er et udtryk, der især bliver benyttet i gamer miljøet. Her kan ordet dog betyde flere ting, da det sjældent er en nybegynder, som man egentlig siger noob til.

Noob er et meget nedladende udtryk, som ikke er sjovt at blive kaldt på en server, når man spiller online. Hvis man banker sine venner i Fifa, kan man dog med rette kalde dem for Noob, hvis man er en dårlig vinder.

Ordet Noob kommer fra ordet newbie, som kan oversættes til nybegynder på dansk. Det er dog ingen skam at være en nybegynder på dansk, men det er ikke sjovt at være en noob. Det er nemlig ofte noget man kalder folk, der har gamet i lang tid, men stadige er dårlige, da de ikke kan finde ud af at lære alle spillets mange facetter.

Hvis du ikke gider at værdsætte alle de mange fantastiske ting, som du efterhånden kan lære på en gamerstation, ja så er du altså en noob. Grundet udviklingen af teknologien, er det nemlig blevet muligt at dyrke eSport på et anerkendt niveau, og hvis man ikke forstår dette, så ville unge mennesker nok kalde dig for en noob.

Det er meget nær det udtryk, som man i gamle dage kaldte for en grønskolling, altså når man er uerfaren, umoden, og ikke aner, hvordan verden hænger sammen.

Hvis du ikke vidste, hvad ordet noob betød før du læste denne artikel, så er du altså i overhængende fare for selv at være en noob. Men bare rolig, for selvom du er en noob online, så ved alle godt, at du kan være en ok person IRL = In Real Life.

Gamerverdenen har lavet et helt nyt sprog, og det er fuld af jagoner, akronymer og sjove forkortelser. Til de store online spil, er der skabt universer, hvor der nærmest kan laves en seperat ordbog til. Et udtryk der går igen i alle spil er dog ordet noob.

Noob kan dog skrives på mange forskellige måder, og i overskriften er der givet eksempel på nogen af dem: N00b, Newbie, Newb, Nood eller N00d, men den mest brugte skrivemåde er Noob.

Nu vil jeg hoppe AFK = Away From Keyboard, og tage ud at nyde det gode vejr. GLHF med at stoppe med at være en noob. GLHF = Good Luck Have Fun.

Tak fordi du læste med.

Tak til Formula Swiss

Inden vi smutter AFK vil vi gerne lige benytte lejligheden til at sende et TAK til Formula Swiss, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne lille artikel til en mulighed. Formula Swiss er en producent og forhandler af økologiske produkter, der indeholder CBD. Hvis du mangler CBD olie til god pris, så giv deres hjemmeside et visit.