Hvem Er Lara Croft » Arkæologen Fra Tomb Raider

Skrevet d. 28. May 2020
Billede: Canva.com

Var du ikke en af dem, der voksede op med de legendariske spil fra Tomb Raider, der første gang udkom i 1996? Den britiske spilproducent Core Design skabte et helt fiktivt univers, der sidenhen er blevet filmatiseret. Protagonisten hed Lara Croft.

Hun ser ikke værst ud af en animationsfigur, og skuespillerne der har optrådt som Lara Croft, var heller ikke skudt helt ved siden af.

Hvem er Lara Croft? Lara Croft er en fiktiv karakter fra computerspillet Tomb Raider. Lara Croft er en britisk arkæolog, der rejser verden rundt og udforsker ruiner, gravkamre og historiske monumenter. På sine eventyr møder hun en masse farer og skurke, som bekæmpes med våben på bedste videospil manér.

Lara Croft er blandt andet blevet portrætteret på de hvide lærred af både Angelina Jolie og Alicia Vikander.

Karakteren Lara Croft blev skabt for at gøre op med det stereotype billede af kvindelige karakterer, især når det kom til kvinder og action, og Lara Croft er dermed blevet et helt brand inden for kvindelige actionhelte.

Skuespillerne der har spillet Lara Croft er også nøje udvalgt til at være en inspiration og rollemodel for yngre piger, men det er altså begge køn, der er blevet overbevist om, at kvinden med hestehalen i tanktoppen er total bad ass.

Hos Gamestation har vi ikke glemt, hvem der fik os til at blive nørder for computer- og videospil. Vi vil løbende have fokus på både nye og gamle spil, der både kan spilles på computere og spillekonsoller.

Hvis du vil vide mere om datteren til Lord Richard Croft eller Lord Henshingly, så burde du give nogle af spillene en chance. Der er nemlig lavet flere forskellige spil, og Lara Crofts baggrundshistorie ændre sig en hel del i spillene, og man bliver ved med at blive overrasket, når hun tager på nye eventyr.

Du kan både spille Tomb Raider på PC/MAC, PlayStation, Xbox, GameCube og sågar Sega. Der er blevet lavet versioner siden 1996, og den seneste version blev lavet i 2018. Mon ikke der er flere på vej? Den eneste rigtige måde at spille Tomb Raider på efter vores mening er selvølgelig Play Station!

Vi glæder os fortsat til at følge historierne om Lara Croft og Tomb Raider.

Tak fordi du læste med og….

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende en hilsen til avXperten, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en forhandler af elektroniske komponenter og meget mere, hvor du især kan finde en masse godt udstyr til at gøre din spiloplevelser bedre.


Skal du sidde og spille Tomb Raider i varmen, så kan du også finde en billig ventilator i deres sortiment.