Playstation Vita - Kommer Der En Opfølgning?

Skrevet d. 12. August 2020
Billede: Jumpstory

Playstation Vita - den store håndholdte satsning fra Sony, der ramte verden i slutningen af 2011 og begyndelsen af 2012 som afløseren for PSP (Playstation Portable).

Playstation Vita fik en ganske pæn modtagelse, men da Playstation 4 ramte markedet, var det som om, at Sony og millioner af spillere verden over godt vidste, hvilken vej vinden blæste for Playstation Vita.

Ingen udsigt til en ny Playstation Vita

Remote play og VR-briller kunne ikke redde Playstation Vita fra den uundgåelige skæbne, at den trods sit store potentiale om håndholdt og mobil gaming, var på vej i graven i takt med, at den teknologiske udvikling trak spillerne i en anden retning.

I september 2015 kom udmeldingen fra Sony om, at der ikke var planer om en efterfølger. Playstation Vita fik lidt hjælp til en hurtigere vej til elektronikhimlen, da Sony samme år meldte ud, at man ikke ville producere flere af de helt store spil til platformen. Hvis det er noget, der kan få en platform til at dø hurtigt, så er det, hvis man ikke leverer de store spil, som de fleste efterspørger, dertil.

Det endelige dødsstød kom i 2018, da Sony i forbindelse med Tokyo Game Show meldte ud, at man ville stoppe produktionen af Playstation Vita i 2019, hvor også produktionen af nye spil stoppede.

Her halvandet år efter, at Sony stoppede produktionen af Playstation Vita, er den allerede godt på vej i glemmebogen. Der skal ske store forandringer i folks spillevaner, hvis der skal være grobund for en ny håndholdt enhed, som prøver at levere lidt af spiloplevelsen fra konsollerne og lidt fra mobiltelefoner, men ender med at ramme et sted midt i, hvor ingen rigtigt efterspørger det.

Det er derfor svært at se, at der kommer en opfølgning eller en ny håndhold spilleenhed fra Sony - eller andre hardwareproducenter, med mindre de ikke har noget imod udsigten til en kort satsning og en tur i glemmebogen.

Tak til avXperten

Vi vil gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en danskejet webshop, der har et kæmpe udvalg af smarte elektroniske gadgets. På deres hjemmeside kan du blandt andet finde en digital fotoramme og meget mere, så du kan have et billedeshow kørende i hjemmet eller på kontoret.